Krajalnica wertykalna Bizerba VSP

Ręczna krajalnica wertykalna VSP

Zapytaj o dostępność

 

Charakterystyka ogólna:

Ręczna krajalnica wertykalna Bizerba VSP to propozycja rozwiązania wysokiej klasy z bogatym pakietem usług. Funkcja SmarterSlicing to znaczne ułatwienie codziennej pracy: gdy nadchodzi moment czyszczenia, ostrzenia lub konserwacji krajalnicy, odpowiedni komunikant pojawia się na wyświetlaczu. Korzyści: wysoka jakość produkcji oraz optymalizacja procesów.
Krajalnica VSP to wyjątkowa propozycja. Innowacyjna funkcja SmarterSlicing to idealnie pokrojone produkty świeże. Wskaźniki komunikują odpowiednio wcześniej, kiedy przychodzi moment na czyszczenie, ostrzenie czy konserwację krajalnicy. Inteligentna technika, która gwarantuje wysoką dostępność sprzętu. Kolejna korzyść: centralne sterowanie funkcją SmarterSlicing oraz protokołowanie danych. Doskonała podstawa do długofalowej optymalizacji procesów. Interfejs FoodConnect oraz oprogramowanie do zarządzania RetailControl znacznie ułatwiają te procesy.


Oprócz inteligentnego, energooszczędnego napędu Emotion® krajalnica została wyposażona również w wagę kontrolną: automatyczne zliczanie plasterków oraz wyświetlanie informacji o masie bezpośrednio na wyświetlaczu. Na wyświetlaczu można również regulować liczbę obrotów noża.

 

Obszar zastosowania

  • wielofunkcyjna krajalnica nadaje się do pracy w kuchniach, kantynach oraz na zapleczach

  • lada sklepowa

Cechy szczególne

  • funkcje SmarterSlicing:

    • komunikaty o konieczności czyszczenia, ostrzenia lub przeprowadzenia konserwacji

    • przejrzyste monitorowanie oraz centralne zarządzanie danymi

  • pakiet Illumination: opcja: wizualne wskazanie aktualnego trybu pracy urządzenia

  • higieniczny design:

    • demontaż bez użycia narzędzi

    • demontowane podzespoły, możliwość mycia w zmywarce, powłoka Ceraclean®

    • duży odstęp pomiędzy nożem a silnikiem noża - bezpieczne czyszczenie ręczne


Pozostałe szczegóły:

  • krojenie supercienkich plasterków w zakresie 0 - 3 mm

  • innowacyjna osłona noża: inteligentny system szybkiego zatrzasku - prosty montaż

  • Krajalnica jest wyposażona w oprogramowanie, które powstało z Projektu OpenSSL do zastosowania z OpenSSL-Toolkit (http://www.openssl.org/).

  • Krajalnica jest wyposażona w oprogramowanie kryptograficzne, stworzone przez Eric Young (eay@cryptsoft.com)

 

Parametry techniczne:

Model Ręczna krajalnica wertykalna VSP
Wielkość noża[mm]

330

Liczba obrotów noża 160-300 U/min (regulowana przez HMI)
Pobór mocy 100-120 V; 50/60 Hz; 1,9-2,3 A (1-jednofazowy zmienny z Emotion®)
220-240 V; 50/60 Hz; 1,0 A (1-jednofazowy zmienny z Emotion®)
Wymiary zewnętrzne dł. x szer. x wys. 628 x 563 x 432 mm
Powierzchnia ustawienia (dł. x szer.) 520 x 430 mm

Powierzchnia robocza dł. x szer.

673 x 678 x 454 mm

Obszar wlotowy na produkt krojony kwadratowy szer. x wys.: 260 x 180 mm
średnica Ø: 225 mm
Grubość krojenia 0-24 mm (płynnie)
0-3 mm (krojenie supercienkich plasterków)
Stopień ochrony IP33

Rodzaje sań:

VSP z saniami standardowymi
Krajalnica nie wymaga dużej ilości miejsca do ustawienia
Wszechstronna i wydajna krajalnica VSP: standardowa konstrukcja zapewnia maksymalną elastyczność, ponieważ doskonale sprawdzi się do krojenia szerokiej gamy produktów, o różnych rozmiarach. To sprawia, że krajalnica jest idealnym rozwiązaniem w przypadku krojenia w najlepszej jakości zróżnicowanych produktów, lub gdy personel sklepu pracuje często na zapleczu lub przy ladzie.

Standardowe sanie są dostępne z nożem o średnicy 280 oraz 330 mm. Model z nożem 280 mm to kompaktowa, ergonomiczna wersja do krojenia małych produktów. Krajalnicę można z powodzeniem ustawić na małej przestrzeni.

VSP z saniami do mięsa
VSP z saniami do mięsa do krojenia dużych i wilgotnych porcji mięsa.
Model z saniami do mięsa zaprojektowano do krojenia mięsa. Krajalnica poradzi sobie również z dużymi i ciężkimi produktami. Dzięki specjalnie zaprojektowanym saniom doprowadzającym na krajalnicy można higienicznie kroić również wilgotne kawałki mięsa. Sanie doprowadzające umożliwiają ergonomiczną, bezwysiłkową pracę także w przypadku ciężkich produktów. Więcej korzyści? Dobierz odpowiednią wielkość noża o średnicy 350 mm lub 370 mm do dużych porcji mięsa.

VSP z saniami do szynki parmeńskiej
VSP z saniami do szynki parmeńskiej do elastycznego krojenia szynki.
Krajalnica zaprojektowana specjalnie do krojenia szynki parmeńskiej, lecz ta wersja jest również idealna do wszystkich innych rodzajów szynki. Sanie do szynki parmeńskiej wyposażone w przytrzymywacz resztek to idealna opcja do oddzielania mięsa od kości lub do krojenia całej szynki z kością. Na tym modelu krajalnicy można pokroić również duże kawałki szynki: duży nóż o średnicy 350 mm względnie 370 mm znacznie ułatwia krojenie produktów.

VSP Flex
VSP Flex to optymalna elastyczność na ladzie świeżej oraz w pomieszczeniach przygotowawczych.
Flex to w skrócie: modułowy koncept krajalnicy to maksymalna elastyczność. Połączenie krajalnicy i legalizowanej wagi to możliwość krojenia, ważenia w jednym cyklu pracy. Krajalnica to nie tylko oszczędność czasu, ale również skrócenie codziennych tras pokonywanych przez personel - w ten sposób personel utrzymuje kontakt wzrokowy z klientem podczas dokonywania zakupów.

Dodatkowe opcje:

 

Indywidualne wyposażenie

  • warianty noża: nóż Ceraclean®, nóż zaokrąglony, nóż do chleba, nóż ze stali szlachetnej

  • wariant sań i przytrzymywacza resztek produktu

  • prowadzenie produktu do krojenia także w przypadku krojenia w poprzek

  • ustawienie krajalnicy na gumowych nóżkach, opcjonalnie z dźwignią do podnoszenia obudowy krajalnicy

  • do ustawienia także na małych powierzchniach

Połączenie Flex

  • krajalnica ze zintegrowaną, zalegalizowaną wagą sklepową

Wyjątkowa powłoka ochronna Ceraclean®

 

Wariant krajalnicy ze zintegrowaną wagą kontrolną

Zróżnicowane wyjście kabla

  • kabel sieciowy można umieścić w różnych wyjściach

 

Nie wiesz jaki model krajalnicy byłby optymalny dla Twojej placówki? Masz dodatkowe pytania?

Napisz: biuro@hant.pl

Zadzwoń: 61 8118058, 61 8118059, 61 8122954

« Krajalnice Bizerba


P.U.H. HANT
ul. Brzoskwiniowa 30
62-095 Murowana Goślina

tel. 61/811 80 58
61/811 80 59
61/812 29 54
fax. 61/811 80 55
mail:biuro@hant.pl