Logo programu GASTRO SZEF

Program Gastro SZEF w sieci lokali

System Gastro jest skalowalny i może być wykorzystywany w sieci lokali. Najważniejszym elementem sytemu jest centralny program Gastro SZEF, który poprzez łącza internetowe, komunikuje się z lokalnymi programami Gastro.

Skuteczna centralizacja
 

W zależności od organizacji możliwa jest pełna centralizacja wprowadzanych danych, jak i bezpośrednio w samych lokalach. Niezależnie od tego, z niego do lokali spływają informacje o asortymencie, jakim mogą dysponować kasy, o organizacji lokalu, o wynegocjowanych cenach zakupu i zbytu, do których z kolei jak w każdym innym lokalu, podłączone są stanowiska sprzedaży Gastro POS.

 

Schemat działania programu GASTRO SZEF w sieci lokali
Gastro SZEF w sieci lokali

 

Globalne raporty
 

W Gastro zostały przygotowane odpowiednie zestawienia umożliwiające filtrowanie danych według grup lokali, lokali i kas. Istnieje również możliwość tworzenia zestawień syntetycznych, pokazujących na przykład łączną sprzedaż danego artykułu w całej sieci lokali. W centrali można również kontrolować wprowadzone w lokalach dokumenty oraz kontrolować stany magazynowe.

Kontrola sieci
 

Dzięki systemowi uprawnień można ograniczyć prawa operatorów w lokalach tylko do odpowiednich, podstawowych operacji magazynowych. Dzięki takiemu systemowi można w pełni kontrolować pracę sieci lokali pod kątem efektywności sprzedaży, opłacalności produkcji, zakupu i zużycia surowców.

Konfiguracja Gastro w sieci lokali
 

Sieć w systemie Gastro musi być skonstruowana na zasadzie centralnego programu Gastro SZEF i połączonych do niego lokalnych programów Gastro SZEF, do których z kolei podłączone są stanowiska sprzedaży Gastro POS lub kasy fiskalne. Taki system sieciowy jest centralnie sterowany, to znaczy, że w centralnym Gastro SZEF decydujemy o asortymencie jakim mogą dysponować kasy.

Z drugiej strony programy Gastro SZEF w lokalach mogą wysyłać dokumenty magazynowe, sprzedaży i kasowo-bankowe do centralnego Gastro . W ten sposób w centralnym Gastro, po pobraniu danych z lokalizacji, istnieje możliwość wykonywania dokładnie tych samych raportów, co w lokalizacji i więcej, istnieje również możliwość zestawiania sprzedaży z poszczególnych lokali.

 

 

Instrukcja obsługi programu: instrukcja PDF  wielkość pliku: 12,0 MB
  format pliku: PDF

 

Masz problem z wdrożeniem programu GASTRO SZEF? Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z naszym działem serwisu.

Napisz: biuro@hant.pl lub zadzwoń: +48 61 8118058.

« Oprogramowanie gastronomiczne w ofercie Hant


P.U.H. HANT
ul. Brzoskwiniowa 30
62-095 Murowana Goślina

tel. 61/811 80 58
61/811 80 59
61/812 29 54
fax. 61/811 80 55
mail:biuro@hant.pl